Ένα σήμερα, αξίζειεκατόαύριο.

 
Το βιβλίο που άλλαξε τον κόσμο μας.

Η μαζική παραγωγή βιβλίων έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο τους τελευταίους αιώνες. Άλλα από τα βιβλία αυτά μορφώνουν και άλλα παραμορφώνουν. Υπάρχει όμως μόνο ένα βιβλίο που μεταμορφώνει. Το βιβλίο αυτό έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό παράδοξο. Από τη μια έχει διαμορφώσει και μεταμορφώσει θετικά την ιστορία της ανθρωπότητας, επηρεάζοντας βαθιά κάθε πτυχή της ζωής στον πλανήτη μας και από την άλλη, αν και είναι το βιβλίο που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, αγνοείται και απορρίπτεται συστηματικά και συστημικά στις μέρες μας, αν και οι υψηλές διδασκαλίες, αξίες και αρχές του έχουν ευεργετήσει τον κόσμο πολλαπλά και πρόδηλα με τόσο ευλογημένο τρόπο.

Θα κατάλαβες ασφαλώς ότι το βιβλίο αυτό δεν είναι άλλο από την Αγία Γραφή. Το βιβλίο αυτό έχει μεταμορφώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ευεργετική επίδραση στην κοινωνία μας, τις επιστήμες, την οικονομία, το δίκαιο, τις τέχνες, την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια… και ο κατάλογος είναι μακρύς, και καλύπτει κάθε τομέα της ζωής.

Υπάρχουν εκείνοι που προσεγγίζουν τη Βίβλο με θρησκευτική ευλάβεια. Πολλοί την τοποθετούν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους για να τους προστατεύει μαγικά, αλλά όχι στον θρόνο της καρδιάς τους… Είναι και οι άλλοι, που, είτε την αγνοούν, είτε τη θεωρούν ξεπερασμένη, αναχρονιστική…

Κι όμως, το βιβλίο που περιέχει την αποκάλυψη του Θεού, μπορεί να γίνει ο πολύτιμος σύντροφος, οδηγός και χάρτης της ζωής μας, καθώς περνούμε δυσκολίες και τρικυμίες. Είναι ο μόνος τρόπος να βρούμε ένα λιμάνι ανάπαυσης. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό γιατί στις μέρες μας ο Λόγος του Θεού είναι προσιτός και διαθέσιμος στην απλή γλώσσα σε πάνω από 1600 γλώσσες και διαλέκτους.

Θα θέλαμε να σε παροτρύνουμε:
• Να μελετήσεις τον Λόγο του Θεού με την προσδοκία ότι θα επηρεάσει ευλογημένα τη ζωή σου
• Να εφαρμόσεις τις αρχές Του στις σχέσεις σου και σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς σου

Δεν είναι μια απλή δήλωση του δάσκαλου του γένους μας Αδαμάντιου Κοραή ότι «Μόνο του ευαγγελίου η διδαχή μπορεί να σώσει την Ελλάδα…» Είναι μια διαχρονική, ρεαλιστική και προκλητική δυνατότητα, που στις μέρες τις κρίσιμες που ζούμε, αξίζει να δοκιμάσουμε και στη ζωή μας.

Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα βιβλίο που άλλαξε τον κόσμο… Γιατί να μην αλλάξει και μας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε την αλλαγή.

Φ. Ρ.Για να διαβάσεις το μάθημα και να απαντήσεις στις ερωτήσεις θα πρέπει να κάνεις ΕΙΣΟΔΟ ή ΕΓΓΡΑΦΗ

Γιατί χρειάζεται να δημιουργήσω έναν Λογαριασμό;

Δεν απαιτείτε να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό για να διαβάσεις την Αγία Γραφή μέσω του FaithBook (επιλογή Βίβλος).

Ωστόσο, άλλες δυνατότητες που παρέχουμε απαιτούν τη δημιουργία λογαριασμού. Πιστεύουμε ότι μέσω της τεχνολογίας μπορούμε να βοηθήσουμε στη διάδοση της Βίβλου. Πόθος μας για τους συμπατριώτες μας είναι να εμπλακούν με το Λόγο του Θεού.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό:
1. Η επιλογή Βίβλος περιλαμβάνει 3 διαφορετικές μεταφράσεις της Βίβλου έτσι ώστε να μπορέσει ο Λόγος του Θεού να γίνει ποιο κατανοητός.
2. Είκοσι δύο υπέροχα μαθήματα δίνουν τις βάσεις της γνώσης και της σχέσης με τον Θεό. Ο Μαθητής μπορεί αν επιθυμεί, αφού μελετήσει το μάθημα στη συνέχεια να δοκιμάσει τις γνώσεις του απαντώντας σε ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.
3. Ενθαρρύνουμε τους συνδρομητές μας με το εδάφιο της ημέρας και παρέχουμε τη δυνατότητα με την σειρά τους να το στείλουν στους φίλους τους.
4. Με το σχέδιο καθημερινής ανάγνωσης βοηθούμε τους συνδρομητές μας να αναπτύξουν μια σχέση με τον Θεό, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο με τον Λόγο Του.

Για να κάνεις χρήση όλων αυτών των δυνατοτήτων και να έχεις πρόσβαση από τον υπολογιστή σου ή το tablet σου, ένας λογαριασμός είναι απαραίτητος.